Mogelijk een gratis AED in jouw buurt

De Hartstichting roept mensen op om te controleren of er in hun regio nog behoefte is aan een AED in de publieke ruimte: je kunt in aanmerking voor een gratis AED met buitenkast komen als dit het geval is.

In Nederland wordt gebruik gemaakt van burgerhulpverlening bij een reanimatiemelding. Het HartslagNu systeem roept bij een reanimatie mensen in de buurt op die een reanimatiecursus hebben gevolgd en zich hebben aangemeld voor het systeem. Ook roept het systeem mensen op om een AED te halen op een aangewezen locatie. De overlevingskansen bij een reanimatie nemen aanzienlijk toe als er snel een AED wordt ingezet.

Niet alle gemeenten en wijken in Nederland zijn afdoende gedekt met AED’s in de buurt. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een gratis aed in een buitenkast aan jouw woning of gebouw? Check hiervoor de site van de Hartstichting.

2 comments

 1. Joan van de Laar

  Ik zit in het bestuur van een buurthuis in Eindhoven. Een goeie locatie denk ik om een AED op te hangen. U geeft aan dat er mogelijkheden zijn voor een gratis AED en verwijst daarvoor naar de website van de Hartstichting. Echter, wanneer ik dat doe dan vind ik geen informatie over een eventuele gratis AED. Hoe zit het nu?

  1. CursusReanimatie Beheerder

   Hoi Joan, de Hartstichting heeft regelmatig acties op dit gebied. Momenteel is er geen actie actief of geen budget meer voor beschikbaar gesteld. Daarvoor verwijs ik je naar de Hartstichting. Het kan echter lonen echter om het later nog eens te bekijken. Bevindt uw buurthuis zich wel in een rode cirkel? Check http://www.hartstichting.nl/aed
   Alleen dan is er soms budget vanuit de Hartstichting. Anders bent u sowieso aangewezen op het zelf organiseren of evt in samenspraak met uw gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *