Waarom zou je een reanimatiecursus moeten volgen? Als je nog twijfelt om een cursus reanimeren te volgen, lees dan deze 5 redenen om te leren reanimeren.


Ambulance reanimatie

1. Elke week 300 reanimaties in Nederland

Dat zijn er 42 per dag, ofwel bijna 2 per uur. De kans is dus zeker aanwezig dat bij jou in de buurt een reanimatie plaatsvindt. In plaats van machteloos te zijn, kun jij het verschil maken!


De tijd is belangrijkste factor bij een reanimatie

2. Zónder reanimatie is kans op overleving nihil

Als er niet iemand binnen enkele minuten gestart is met borstcompressies, is de kans op overleving voor het slachtoffer nihil.


Reanimatie van een naaste

3. De meeste reanimaties vinden thuis plaats

Ongeveer 80% van alle reanimaties vinden thuis plaats. Dit betekent dat het vaak om een partner, kind of ouder gaat. Direct hulp verlenen is dan van het grootste belang. Zeker omdat het meestal om een naaste gaat, is het van belang te weten hoe je moet handelen.


Cursisten bij een cursus reanimatie

4. De cursus wordt mogelijk zelfs vergoed

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, is de kans groot dat een reanimatiecursus vergoed wordt. Als zelfs de kosten nog vergoed worden ook, is er eigenlijk geen reden meer om het niet te leren.


Kinderen reanimeren

5. (bijna) iedereen kan leren reanimeren

Als vuistregel geldt dat eenieder zonder fysieke beperkingen kan leren reanimeren. De reanimatieraad stelt geen minimale leeftijd, maar per aanbieder kan dit verschillen. (In Noorwegen leren kinderen vanaf 12 jaar al reanimeren: zij hebben wereldwijd een van de hoogste overlevingspercentages). Zoek dus een reanimatiepartner bij jou in de buurt, en meld je vandaag nog aan voor een cursus!


Overtuigd om een cursus reanimeren te volgen?

Zoek een reanimatiecursus bij jou in de buurt